Een website maken? Deze 3 zaken heb je nodig

Steven     26.07.2019

Wil je een website maken of laten maken? Je kan hier zelf mee aan de slag gaan, of ons jouw website laten maken. In elk geval zijn er enkele ingrediënten noodzakelijk om te starten. Dit heb je nodig: 

  1. Een domeinnaam
  2. Een pakket webhosting
  3. Teksten, afbeeldingen en formulieren, maw de inhoud die je wil tonen aan de mensen die jouw website bezoeken

Domeinnaam

Ga hier na of jouw domeinnaam nog beschikbaar is.

Een website maken start met de keuze van de domeinnaam. De domeinnaam bepaalt jouw unieke plaats op het internet. De domeinnaam is wat mensen ingeven in de adresbalk van hun browser om jouw website op te roepen. Hij bestaat uit een naam en een extensie. Dit artikel lees je bv op assistancy.be, onze naam is assistancy, de extensie van deze website is .be. De domeinnaam koop je van een domein registrar. Een domein registrar is een bedrijf dat gemachtigd is om vrije domeinnamen te verkopen.

Bij het kiezen van zo’n domeinnaam denk je in de eerste plaats aan de naam van jouw bedrijf. Wist je dat je ook meerdere domeinnamen kan linken aan één of meerdere websites? Zo kan het als bv dakwerker, zeker interessant zijn om ook dakwerken.be te registreren. Die domeinnaam koppel je dan door naar jouw eigen website. Met een goede domeinnaam vinden zoekmachines jouw website beter.

De extensie hangt samen met jouw werkingsgebied. Voor België is dat .be, voor Vlaanderen is .vlaanderen beschikbaar. Mik je op een internationaal publiek? Gebruik dan de .com extensie.

De verdeling van de domeinnamen gebeurt volgens het first come, first serve principe. Domeinnamen die nog door niemand zijn aangeschaft zijn vrij voor de eerste koper die zich aanbiedt. Is de domeinnaam van jouw keuze niet vrij? Dan zit er niets anders op dan een andere combinatie te kiezen. Of je kan de huidige eigenaar contacteren om de domeinnaam van hem over te kopen. Typisch betaal je hier extra voor.

Webhosting

De domeinnaam koppel je aan een webhosting. Zo’n webhosting pakket kan je zien als een (deel van) een server die gekoppeld is met het internet. De server is publiek toegankelijk en staat altijd aan. Op deze server staat jouw website.

Webhosting bestaat in twee belangrijke vormen: shared hosting en dedicated hosting.

Bij shared hosting huur je een deel van de harde schijf van een computer. Diezelfde computer is ook in gebruik voor andere websites. Afhankelijk van de drukte op die websites, is jouw website beter of minder goed bereikbaar.

Dedicated hosting laat je beschikken over een computer voor jou alleen. Vanzelfsprekend is deze vorm van webhosting duurder. Je krijgt er dan ook heel wat meer voor in de plaats. Bij dedicated hosting ben je zeker dat jij alleen de snelheid en toegankelijkheid van jouw website bepaalt.

Andere belangrijke kenmerken van een webhosting pakket zijn fysieke server-locatie, schijfruimte, bandbreedte en gegarandeerde beschikbaarheid. 

Inhoud

De verzameling van teksten, afbeeldingen, formulieren en data die jouw website vormen, noemen we de inhoud of content. Dit is zonder twijfel het belangrijkste ingrediënt om een website te maken! Welke boodschap wil je geven aan de bezoekers van jouw website? Waarmee help je de mensen die bij jou terecht komen?

Bezoekers van jouw website zijn op zoek naar informatie: vakspecifieke kennis, bedrijfsinformatie, contactgegevens of andere.

Wanneer bezoekers vinden wat ze zoeken op jouw website, geef je hen een positieve ervaring. Zo vergroot je de kans dat hij/zij terugkomt en koopt bij jou.

Stel een duidelijk doel van jouw website op. Hoe meer specifiek, hoe meer kans op succes!

Trefwoorden klik voor meer info

website bouwen website maken

Reageren

Lees ook

VSE Technologies - webapplicatie

VSE technologies – data logging & visualisatie

Data logger voor lasapparatuur. Data opslag in een centrale database, met uitgebreide visualisatie en filter mogelijkheden.

Lees meer

Pals dakwerken en sanitair

Pals dakwerken en sanitair

Pals is een familiebedrijf gespecialiseerd in dakwerken en sanitair. Hun specialiteit zijn zinken daken en leien.

Lees meer

Laurent Reypens - kunstschilder

Laurent Reypens – kunstschilder

Laurent Reypens is kunstschilder en kunstenaar. Hij maakt creaties op doek, vaak van kommen waarvan je de inhoud niet ziet.

Lees meer