Bijles wiskunde in Berlaar: hoe werkt dat?

Steven     24.10.2020

Ben je op zoek naar bijles wiskunde in Berlaar? Assistancy geeft bijles wiskunde voor 2de en 3de graad ASO en eerste graad hoger onderwijs. We doen dit vanuit onze kennis en opleiding als ingenieurs. De les richt zich in de eerste plaats op het bijbrengen van praktisch inzicht door middel van oefeningen, en is geschikt voor leerlingen met zowel hoofd- en nevenrichting wiskunde.

Inhoud wiskunde

Welke leerstof kunnen we allemaal geven? Een beknopt overzicht:

  • Meetkunde: gelijkvormigheid, stellingen van Thales en Pythagoras, afstandsformule, de cirkel, goniometrie
  • Getallenleer en algebra: reële getallen, rekenregels, eerste- en tweedegraadsvergelijkingen
  • Reële functies: eerste- en tweedegraadsfuncties, domein, bereik, nulpunten, richtingscoëfficient, (stelsels van) ongelijkheden, exponentiële en logaritmische functies, afgeleiden & integralen, asymptoten
  • Statistiek: steekproef, populatie, spreidingsmaten, gegevens grafisch voorstellen, experimentele en theoretische kans (Laplace)

De inhoud stemmen we steeds af op jouw verwachtingen. Dat gaat van het samen opnieuw doorlopen van de theorie, over het verdiepen met behulp van extra oefeningen, tot vragen-uurtjes op basis van eigen inzicht.

De bijles is in de eerste plaats praktisch van aard: we zijn er van overtuigd dat oefeningen de beste manier zijn om leerstof in te studeren. Oefeningen zijn bovendien een prima manier om te peilen of de theorie ook goed begrepen is.

Waarom bijles wiskunde volgen?

Vind je het moeilijk om de theorie van wiskunde te begrijpen? Of ben je wel mee met het handboek, maar kan je de oefeningen niet oplossen? Wil je de theorie één-op-één opnieuw doornemen? Of neem je graag alleen wat extra oefeningen samen door?

Bijles geeft je de kans om de leerstof door te nemen op je eigen tempo. Bovendien krijg je de leerstof een keer ‘door iemand anders’ uitgelegd, wat vaak ook helpt bij de verwerking.

Vaak zien we dat één uur per week één-op-één aandacht voor Wiskunde reeds een groot verschil maakt.

Lesgever wiskunde Steven

Burgerlijk ingenieur Steven is gestart met het geven van bijles aan zijn zus Ann. Ann had moeite met de vakken wiskunde en fysica. De bijles heeft er mee voor gezorgd dat ze haar diploma gehaald heeft. Ann behaalde haar diploma via de Examencommissie secundair onderwijs (middenjury).

Hoe geven we bijles?

De lesmomenten en de frequentie bepalen we samen in een eerste kennismakingsgesprek. Dit doen we in functie van de omvang van de leerstof, en de examenplanning. Typisch is dat één uur per week gedurende het jaar. We volgen het verloop van je eigen handboek, of baseren ons op de eindtermen. Op verzoek plannen we extra sessies in ter voorbereiding van testen of examens.

Bij ons op kantoor of online

De bijles gaat steeds door op ons kantoor te Berlaar. We geven geen bijles bij jou thuis. De les gaat door in een professioneel ingericht leslokaal met whiteboard en groot bureau. Het is onze ervaring dat dit de concentratie verbetert. Er is voor de deur parkeergelegenheid, inclusief fietsenstalling.

Na een eerste kennismaking, kan de les ook online doorgaan via Google Meet.

Hoeveel kost bijles wiskunde?

We hanteren een tarief tussen de € 25 en € 35 per volledig lesuur wiskunde (60 minuten). Het tarief hangt af van de omvang en het niveau van de leerstof, en leggen we vast in het kennismakingsgesprek. Betalen doe je op basis van de maandelijkse factuur.

Trefwoorden klik voor meer info

berlaar bijles bijles wiskunde

Reageren

Lees ook

De Appelboom - logopedie, orthopedagogie en ergotherapie in Berlaar

De Appelboom – logopedie, ergotherapie en orthopedagogie

De Appelboom is een praktijk voor logopedie, ergotherapie en orthopedagogie in Berlaar. Gespecialiseerd in therapie, coaching en vorming.

Lees meer

Bijles fysica in Berlaar: ontdek hier hoe dat werkt

Bijles fysica in Berlaar

Assistancy geeft bijles fysica in Berlaar. Je kan bij ons terecht voor bijles fysica voor de 2de en 3de graad ASO en eerste graad hoger onderwijs.