Bootstrap 4 – nieuwe norm voor responsive design

Steven     16.07.2019

Bootstrap 4 is de opvolger van het populaire Bootstrap 3. Het is een bibliotheek van componenten, oorspronkelijk ontwikkeld door de developers van Twitter. De bibliotheek laat toe om op een gestandaardiseerde manier inhoud toe te voegen op je website, en die vervolgens adaptief te presenteren aan je bezoekers. De inhoud past zich aan aan de schermgrootte en het type van toestel dat jouw bezoekers gebruiken.

Zo’n responsive website heeft zo zijn voordelen:

Meer dan 50% van alle internet-verkeer gebeurd sinds 2018 op mobiele toestellen. Toch hebben mensen nog steeds vaak de neiging om een website in de eerste plaats voor een klassieke computer te ontwikkelen. Met Bootstrap maak je één website voor alle toestellen.

De bibliotheek biedt standaard componenten om de inhoud visueel heel aantrekkelijk te presenteren. Dit gaat over visuele ruimtes tussen componenten, kleurschema’s, manieren om inhoud te accentueren, en nog veel meer!

En moest je nu denken: leuk, maar ik wil niet dat mijn website eruit ziet als alle andere websites… de modulariteit is een extra kracht van Bootstrap! Via een uitgebreide variabelen-lijst, laat de bibliotheek toe om zowat elke instelling aan te passen naar wens. Via een precompiler kan je zo de website geheel volgens jouw wensen ontwerpen.

Trefwoorden klik voor meer info

bootstrap mobile responsive webdesign

Laat een reactie achter we horen graag wat jij ervan denkt

Lees ook

Laurent Reypens - kunstschilder

Laurent Reypens – kunstschilder

Laurent Reypens is kunstschilder en kunstenaar. Hij maakt creaties op doek, vaak van kommen waarvan je de inhoud niet ziet.

Lees meer
De Appelboom - logopedie, orthopedagogie en ergotherapie in Berlaar

De Appelboom – logopedie, ergotherapie en orthopedagogie

De Appelboom is een praktijk voor logopedie, ergotherapie en orthopedagogie in Berlaar. Gespecialiseerd in therapie, coaching en vorming.

Lees meer
MOKA tales - soul store

MOKA tales – experience store Hasselt

MOKA tales is een ‘soul-store’ en creatief platform in Hasselt. Je doet er inspiratie op over textiel, handgemaakte producten en meer.

Lees meer